SCRISORI si MESAJE PRIMITE

CUPRINS:
Felicitarea dlui Emil Constantinescu, Presedintele Romaniei - Sfintele Sãrbatori de Pasti - Aprilie 1999
Felicitarea dlui Emil Constantinescu, Presedintele Romaniei - Craciun 1997
Mesajul Parintelui Calciu
Scrisoarea domnului Octavian Ureche, Romania Virtuala
Scrisoarea Ministerului Afacerilor Externe
Scrisoarea Consulatului General Francez
Scisoarea Ambasadorului Romaniei la Washington
Scrisoare de la Ambasada Romaniei in Canada
Scrisoarea dlui George Cusnarencu, revista Magazin
Scrisoarea dlui Arthur Teodorescu, Telegraful de Prahova


Actiuni si Initiative Anunturi Mesajul Presedintelui Uniunii Romanesti

Sus


Felicitarea Presedintelui Emil Constantinescu cu ocazia Sfintele Pasti - Aprilie 1999 -
Imaginea reprezinta Icoana pe sticla intitulata "Patimile lui Iisus" astazi una dintre piesele de valoare a muzeului Brukental din Sibiu.
PATIMILE LUI IISUS (43,5 x 52,5 cm)
Cîrtisoara, Matei Timforea (nesemnat), datat 1903.
Inscriptie: "Aceastã Sfântã Icoanã a patimilor Mãntuitorului Iisus".

Felicitarea Presedintelui Emil Constantinescu
Felicitarea Presedintelui Emil Constantinescu
Felicitarea Presedintelui Emil Constantinescu


Sus

Montreal, CANADA, 29 ianuarie 1998 Premiul Uniunea Romaneasca 1997

Tin sa adresez multumirile mele cele mai sincere Uniunii Romanesti, si in particular domnului Roman, pentru acordarea acestui Premiu.

Am fost foarte placut surprins de faptul ca modesta mea contributie a fost luata in considerare si a reusit sa ajute cauza Romaniei in strainatate. Consider ca aceasta contributie nu reprezinta decat un inceput la crearea unei noi imagini, imagine care sa reflecte realitatea si potentialul enorm oferit de tara noastra.

Inca odata, multumesc !
Tavi Ureche

Informatii suplimentare: Premiul Uniunea Romaneasca 1997


Sus

Ne bucura faptul ca organizatia dumneavoastra a hotarit deschiderea unei pagini literare pe Internet, ca si de faptul ca sprijina deschiderea Uniunii Scriitorilor Români de la New York. Sintem interesati si dorim sa ne facem ecoul tuturor actiunilor Uniunii Românesti, careia ii dorim sa devina una dintre cele mai semnificative organizatii a românilor din diaspora.
Cu stima,
pentru Telegraful de Prahova,
Arthur Teodorescu, secretar general de redactie


Sus

"Mi-a facut o deosebita placere sa primesc mesajul dumneavoastra din Australia cu atit mai mult cu cit in el este vorba si de literatura si de Uniunea Scriitorilor din România. Desi mesajul a ajuns si la revista Magazin, al carei redactor sef sint, initiativa dumneavoastra imi umple inima de bucurie deoarece sint si scriitor, prozator, membru al USR si sef al sectiei de Proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Sint convins ca initiatica dumneavoastra, aceea de a crea "Uniunea Romaneasca" este meritorie si eu, desi nu sint din diaspora, cred ca veti reusi sa stringeti alaturi cit mai multi iubitori de limba româna si de valori culturale românesti."
George Cusnarencu,
redactor sef al revistei Magazin


Sus

BUCURESTI, 14 ianuarie 1998, Ministerul Afacerilor Externe

Domnului Prof.univ.dr. Mircea Roman
Presedinte, Uniunea Romaneasca

Domnule Profesor,

Doresc sa va adresez multumiri pentru scrisoarea din 31 decembrie 1997 adresata domnului Andrei Plesu, ministrul afacerilor externe, referitoare la initiativa Dvs. de sensibilizare a autoritatilor franceze in problema vizelor pentru cetatenii romani.

Folosesc prilejul pentru a evoca actiunile pe care Ministerul Afacerilor Externe le-a realizat sau le va intreprinde in viitorul apropiat.

Problema liberei circulatii pentru cetatenii romani a fost in permanenta in atentia MAE si, in general, a autoritatilor romane.

In sustinerea acestor demersuri, MAE a initiat noi masuri in directia atingerii standardelor europene in privinta controlului,  scaderii si eliminarii imigratiei ilegale spre statele membre ale UE:
- extinderea listei tarilor ai caror cetateni au nevoie de viza de intrare in Romania, aceasta incluzand acum 83 de tari aflate si pe lista UE
- completarea retelei de acorduri de readmisie cu statele membre si asociate la UE
- eliminarea procedurii de acordare a vizelor in punctele de trecere a frontierea Romaniei
- examinarea posibilitatii eliminarii curselor aeriene romane in state considerate ca sursa de imigranti
- constituirea unui TASK FORCE interministerial pe problematica vizelor avand ca obiectiv liberalizarea circulatiei cetatenilor romani in statele membre ale UE.

Romania considera nejustificat tratamentul pe care UE il aplica cetatenilor romani in materie de vize si considera ca urmatorul pas, logic si firesc, pe care trebuie sa il decida Uniunea Europeana si Statele membre este scoaterea Romaniei de pe "lista neagra", aceasta reprezentand o premisa necesara pentru angajarea de negocieri pentru asigurarea liberei circulatii cetatenilor romani in spatiul UE.

Incredintat ca eforturile Ministerului Afacerilor Externe, conjugate cu demersuri eficiente pe linie neguvernamentala vor conduce, intr-un viitor pe care il dorim cat mai apropiat, la instituirea liberei circulatii a cetatenilor romani in Uniunea Europeana, va asigur, domnule presedinte, de intreaga mea consideratiune.

                                     SECRETAR DE STAT
                                     LAZAR COMANESCU

Informatii suplimentare: Proiectul VIZE 1997 Uniunea Romaneasca


Sus

BUCURESTI, 18 dec - Felicitare primita de membrii biroului executiv si alti membrii ai Uniunii Romanesti

Va doresc din toata inima
Sarbatori fericite, cu pace, belsug
si multe bucurii.
Sa incepem Noul An sub semnul impacarii si al iubirii,
al increderii in bine si in semeni.

Emil Constantinescu
PRESEDINTELE ROMANIEI


Sus

Mesajul Parintelui Calciu

Dragi prieteni,

Uniunea Romaneasca isi propune un tel, inca nerealizat pana in prezent de alte organizatii sau grupari romanesti din strainatate, acela de a apropia pe fiii sai raspanditi in cele patru colturi ale lumii. Calauziti de dragostea fata de aproapele nostru si cu incredere in propriile forte, speram sa reusim.

Prin actiunile si initiativele noastre vom incerca sa readucem in constiinta poporului roman acele sentimente de credinta si de demnitate umana de alta data, precum si justitia care este inca suferinda in Romania.

Dumnezeu sa ne ajute!

Pr. prof. Gheorghe Calciu-Dumitreasa
Washington, DC, USA, 6 noiembrie 1997


Sus

CONSULAT GENERAL DE FRANCE
           à
  MONCTON ET HALIFAX

Le 12 décembre 1997

Monsieur le Président,

Suite à votre visite du 9 décembre, je souhaitais vous faire savoir que j'ai transmis les correspondances que vous m'avez remises à leurs hauts destinataires.

Je vous prie d'agréer, Monsieur le Président, l'assurance de ma considération distinquée et de mes sentiments les meilleurs.

                                 LE CONSUL GÉNÉRAL
                                  Olivier ARRIBE

Monsieur Mircea ROMAN
Président
UNIUNEA ROMANEASCA
309, rue Jean Darois
Dieppe (N.-B.) E1A 6B2

Informatii suplimentare: Proiectul VIZE 1997 Uniunea Romaneasca


Sus

EMBASSY OF ROMANIA
WASHINGTON, USA

Imi face placere sa va transmit felicitari cu ocazia infiintarii organizatiei Uniunea Romaneasca.

Cred ca ati ales, ca denumire a organizatiei dumneavoastra, doua dintre cele mai frumoase cuvinte ale limbii romane. Fie ca aceste doua cuvinte-cheie sa defineasca activitatea organizatiei, in viitor. Ati dorit ca organizatia sa fie "romaneasca", ceea ce spune mult despre dragostea pe care o aveti fata de tara si despre dorinta de a depasi frontiere. Romania traieste si prin fiii ei de peste hotare. Succesul organizatiei dumneavoastra va fi succesul Romaniei. In acelasi timp, "uniunea", unirea, concertarea eforturilor este una dintre cheile acestui succes.

As dori sa va multumesc, si cu acest prilej, pentru participarea dumneavoastra, a membrilor actuali ai Uniunii Romanesti, la sustinerea integrarii Romaniei in NATO. Marea majoritate a romanilor din afara tarii au sustinut acest obiectiv. Dumneavoastra ati fost in primele randuri. Eforturile dumneavoastra sunt cunoscute si pretuite.

In continuare tara are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Am citit cu atentie Statutul "Uniunii Romanesti" si cred ca ati identificat exact modul in care se poate manifesta acest sprijin. Personal va voi acorda intregul sprijin pentru ca intre Uniune si autoritatile de la Bucuresti sa se stabileasca o relatie deschisa si constructiva.

Urandu-va deplin succes in misiunea pe care v-ati asumat-o, doresc sa va asigur ca Ambasada Romaniei din Washington considera o datorie de onoare sa ofere tot sprijinul sau Biroului din SUA al Uniunii Romanesti.

MIRCEA DAN GEOANA
AMBASADORUL ROMANIEI IN SUA


Sus

EMBASSY OF ROMANIA
       OTTAWA
AMBASSADE DE ROUMANIE

Ottawa, 28 noiembrie 1997

Domnului Prof. Dr. MIRCEA ROMAN
Presedinte - Uniunea Romaneasca
Moncton, N.B.

Stimate Domnule Profesor,

        Doresc in primul rand sa va multumesc pentru transmiterea comunicatului privind infiintarea organizatiei "Uniunea Romaneasca".

        Este o veste care ne umple inimile de bucurie pentru ca sunt convins ca indeplinirea scopurilor nobile pe care Uniunea Romaneasca si le-a propus reprezinta, in momentul actual, o necesitate de prim ordin,
        Este motivul pentru care, urandu-va succes deplin in activitatea dumneavoastra, imi face o deosebita placere sa va asigur de tot sprijinul Ambasadei Romaniei la Ottawa si al meu personal, ca o continuare a relatiilor apropiate, sincere si fructuoase de pana in prezent.

        Profit de ocazie pentru a va exprima, inca odata, satisfactia ambasadei noastre pentru dialogul constructiv pe care l-am avut si pentru activitatea dumneavoastra neobosita pentru promovarea intereselor perene ale Romaniei in Canada si pe plan international prin intermediul "Lobby-ului romanesc".

        Dupa cum cunoasteti, diplomatia romaneasca, care a sarbatorit recent cea de a 135-a aniversare de la semnarea de catre Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretului de infiintare a "Ministerului Trebilor Straine" al Principatelor Unite, este preocupata sa se adapteze, in cele mai bune conditii, la noile cerinte ale societatii romanesti contemporane si la transformarile majore petrecute in viata internationala.

        Ne aflam intr-un proces continuu de cautari si restructurari a administratiei romane, inclusiv in domeniul diplomatiei, si sunt convins ca orice sugestii sau contributii, din partea reprezentantilor comunitatii romanesti din strainatate, vizand la imbunatatirea organizarii si functionarii institutiilor statului roman din tara sau din strainatate, valorificand modele sau exemple de succes din spatiul euro-atlantic, vor fi deosebit de apreciate.

        In ceea ce ma priveste, cunoscand valoarea de exceptie a membrilor comunitatii romane din Canada, am ferma convingere ca veti beneficia si vom beneficia de un sprijin substantial pentru dezvoltatea, diversificarea si aprofundarea excelentelor relatii care s-au statornicit intre Romania si Canada.

        Va rog sa primiti, stimate Domnule Profesor, asigurarea celei mai inalte consideratii.

IOAN - SEBASTIAN ANASTASESCU
INSARCINAT CU AFACERI a.i.


Actiuni si Initiative Anunturi Mesajul Presedintelui Uniunii Romanesti

Sus

Asteptãm comentariile dumneavoastrã la: romania@netside.net
© 1997, 1998, 1999  Uniunea Româneascã. All rights reserved.
Paginã desenatã si intretinutã de
Uniunea Româneascã Webmaster.


Intoarce-te la Pagina Anterioara  Întoarce-te la Pagina Anterioarã